Újévi fogadalom. A Te fogadalmaid között is szerepel, hogy idén végre formába hozod magad és lefogysz? Sok diétában, módszerben csalódtál már, de idén újra belevágsz? Érdekel mit is csinálj másképp? Akkor mindenképpen olvass tovább! smile

Milyen étrendre is vágyunk?

 1. Legyen tartós az eredménye
 2. Legyen tartható, kényelmes
 3. Igazodjon hozzám, amennyire lehet
 4. Ne kelljen hozzá speciális élelmiszer, étel
 5. Legyek mindig jóllakott, ne éhezzek
 6. Lehessen finomakat enni

Ezen a ponton biztosan sokan méltatlankodnak, hogy de hát ilyen étrend nem is létezik. Mert sajnos, a legtöbb ember fejében az él, hogy a szépségért (pláne a jó alakért) szenvedni kell. Jó hír, hogy ez ebben az esetben ez egyáltalán nem igaz. Az újévi fogadalom elérhető változatos és kiegyensúlyozott étrenddel is.

Az viszont fontos, hogy jól kell bánnunk a szervezetünkkel, ha azt szeretnénk, hogy ő is jól bánjon velünk. Ha éheztetjük szegényt, vagy a tápanyagokat nem a megfelelő arányban kapja meg, vagy túl sokat kap valamelyikből vagy akár mindegyikből, ne várjuk, hogy kegyes lesz hozzánk és megajándékoz minket a vágyott alakkal.

Mire is vágyik a szervezetünk?

 1. A szükségletének megfelelő kalóriamennyiségre (alapanyagcsere + aktivitás)
 2. Ideális tápanyag arányokra (fehérje: 15-20 energia %, zsír: 30 energia %, szénhidrát: 50-55 energia %)
 3. Jó típusú fehérjékre (teljesértékű + zsírszegény), de nem túl sokra (vagyis a jó kis szénhidrátos köret helyett ne egyél dupla mennyiségű húst fogyókúra címszó alatt!)
 4. Jó típusú zsiradékokra, mert igen, rájuk is szükség van! (sok telítetlen zsírsavat tartalmazó zsírok – pl. olívaolaj)
 5. Jó típusú szénhidrátokra (rostdús, lassú felszívódású), megfelelő mennyiségben (tehát igenis lehet, sőt kell is kenyeret, tésztát, rizst, kekszet, ropit enni, csak meg kell válogatni, milyen típusút)

További blogbejegyzésekért kattints ide

Elhatároztad, hogy kell neked ez az új, tartós, kényelmes életmód, de nehéz belekezdeni?

Jelentkezz hozzánk tanácsadásra és segítünk elindulni, illetve végig melletted leszünk a változás útján.