Az otthoni edzésnek rengeteg előnye van azok mellett, hogy időt és pénzt spórol az ember. Hiszen, ha akad, egy vagy két óra szabadidőd már kezdheted is az edzést. Amint össze vannak állítva az otthoni edzéstervek már csak a motivációdra lesz szükséged.

Miért jobb otthon edzeni?

Sokan nem szeretnek edzőterembe járni, mert rengetegen vannak és a gépekre is várni kell. Ezt megoldhatod, ha otthon alakítod ki a saját termedet. Természetesen nem engedheti meg magának minden ember, hogy drága gépeket vegyen, de ha megfelelő otthoni edzéstervek vannak összeállítva, akkor nem is lesz szükség rájuk.

Esetleg, ha még kezdő vagy a sportban, érdemes segítséget kérni egy online személyi edzőtől, aki személyre szabottan állítja össze neked az otthoni edzéstervek és gyakorlatok sorát. Attól függően, hogy mi a célod és, hogy vannak-e eszközeid.

Egy héten érdemes 2x-3x időt szakítani az edzésre, ami csak az elején tűnhet soknak, de ha már a napi rutinná válik, szükségünk is lesz rá. Az edzés nagyon változatos lehet. Össze lehet állítani, hogy részekre bontod és egy nap csak egy nagyobb izomcsoportra gyúrsz, de ha jobban szereted a funkcionális edzést, ahol az egész tested átmozgatod, akkor az is megvalósítható.

Esetleg ha, úgy érzed, otthon hiányozna egy edzőpartner, aki motivál, akkor az online személyi edzés pont neked való lenne! Hiszen ott kamerán keresztül tartja veled a kapcsolatot egy képzett szakember, amíg te edzel. Ezáltal a sérülésveszély is csökken, mert közben ki tudja javítani a tartás hibákat.  Illetve segít a heti ritmusodat is megtartani, hogy biztosan tudj időt szakítani az edzésre, és akkor csak erre tudjál koncentrálni.

Rengeteg ötletet és különböző otthoni edzésprogramokat találsz az oldalunkon, kezdve a tricepsz edzéstől a fenék edzéseken át a comb edzésekig. Ide kattintva keresgélhetsz, miket érdemes otthon csinálni, de bővebb információkért vedd fel velünk a kapcsolatot és nézz körül a Facebook oldalunkon.

Ne gondolkodj sokat, kezdj bele az edzésbe már ma, hogy nyárra elérd az álomalakod!