Otthoni edzésterv segít neked a megfelelő gyakorlatokat jól elvégezni, így könnyebben érheted el a célod, legyen az zsírégetés vagy alakformálás.

Otthon tényleg nehezebb magunkat rászánni az edzésre?

Sokan embertől hallottam már hogy az otthon pihenésre való és ezáltal nehezebb rászánni magukat. Viszont már olyat is hallottam, hogy nem szeretnek edzőterembe járni, mert rengetegen vannak és a gépekre is várni kell. Mindenkinek ki kell tapasztalnia, melyik áll hozzá közelebb. Azt gondolom, hogy otthon is lehet ugyanolyan élvezetes az edzés, mint a konditeremben, csak meg kell találni azt a módszert, ami beválik. Az biztos, hogy nagy kitartást igényel, pláne azoktól, akik hajlamosabbak arra, hogy halogassák a dolgokat. Illetve otthon nincs senki, aki motiválni tudna. Ezért is olyan fontos, hogy rutinná váljon és be tudjuk építeni napjainkba az edzést. Ha ez sikerül, egy idő után már természetes lesz az otthoni edzés és ez a mindennapjaink része lesz.

Ebben nagy segítség lehet az otthoni edzésterv. Így előre rendszerezve vannak a napok, hetek, hónapot.

Hogyan kezdjek hozzá?

Esetleg, ha még kezdő vagy érdemes segítséget kérni egy online személyi edzőtől, aki személyre szabottan állít össze neked otthoni edzéstervet. Attól függően, hogy mi a célod és, hogy vannak-e eszközeid.  Megfelelő állapotfelméréssel, és képzett szakemberrel összeállított edzéstervvel, az egészséged megőrzése mellett még élvezni is fogod a mozgást!

Esetleg ha, úgy érzed, az otthon edzésterv mellett még hiányozna egy edzőpartner, aki motivál, akkor az online személyi edzés pont neked való lenne! Hiszen ott kamerán keresztül tartja veled a kapcsolatot egy képzett szakember, amíg te edzel. Így a gyakorlatokat is biztosan helyesen fogod végrehajtani, mert kijavít közben.  Segít a heti ritmusodat is megtartani, hogy biztosan tudj időt szakítani az edzésre, és akkor csak erre tudjál koncentrálni.

Érdemes heti 2x-3x időt szakítani az edzésre, ami csak az elején tűnhet soknak, de ha már a napi rutinná válik, szükséged is lesz rá.

Rengeteg ötletet és különböző otthoni edzésprogramokat találsz az oldalunkon, kezdve a tricepsz edzéstől a fenék edzéseken át a comb edzésekig. Ide kattintva keresgélhetsz, miket érdemes otthon csinálni, de bővebb információkért vedd fel velünk a kapcsolatot.