A fogyókúra mindig nagy elszántságot és kitartást igényel. Életmódváltás sosem egyszerű döntés, pedig a megfelelő diétához szükség van rá, ha hatásos eredményt szeretnénk. Helyes étkezés nem csak a szép alakhoz elengedhetetlen, hanem a kiegyensúlyozott, egészséges élethez is.

Mi kell a megfelelő fogyókúrához?

Mindenekelőtt határozottság, kitartás és tudatosság. A fogyás sosem egy konstans folyamat, hullámvölgyek mindig vannak benne. Fontos, hogy tartsunk fokozatosságot és ne hirtelen koplalással akarjunk sokat fogyni. Koplalás nem a megfelelő fogyókúra, hiszen sok betegséget szülhet, ami nem csak fizikális eredetű. Gondoljunk csak bele, ha nem eszünk egy hétig, lehet leperegnek rólunk a felesleges kilók, de előbb – utóbb elkezdünk enni és amilyen gyorsan le, olyan gyorsan felszaladnak ránk újra. Ne akarjuk siettetni a folyamatot.

Nagyon sokféle módszert lehet már találni interneten a fogyásra és sajnos sok közülük nincs kiszűrve.  Nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne ártsunk magunknak egy rosszul összeállított diétával. Leghatásosabbak talán a kalóriaszámlálás, és a felezős diéta.

Érdemes szakemberhez fordulni, aki olyan étrendet állít össze nekünk, ami az életünk részévé tud válni. A cél, hogy sikeres legyen a fogyás, abban rejlik, hogy a természetes, élettani működésünkre kell alapozni. Amit a diéta után is tartani tudunk.

Fogyókúrát segítő lehetőségek:

Az egyik nagyon fontos kiegészítés, amire fogyókúra alatt érdemes figyelni az a vízivás. Már bizonyított tény, hogy ha megiszunk két pohár vizet a főétkezések elött akkor kevesebbet eszünk. Kb. 80 kalóriával kevesebbet viszünk be a szervezetünkbe. Fogyókúra alatt legalább 3 liter vizet kéne meginnunk, ezzel is segítve a méreganyagok kijutását a szervezetből.

A másik, amit érdemes az életünk részévé tenni az az edzés! Nem csak akkor hasznos, ha fogyni szeretnénk, és szép alakot elérni, de sokkal aktívabbá és energikusabbá válik az életünk.

Igazából, ha odafigyelünk arra, hogy rendszeresen sportoljunk és egészségesen étkezzünk, akkor sok probléma magától megoldódik, mint például a fogyás és az alakformálás.

Ide kattintva felveheted velünk a kapcsolatot!

Kérdéseiddel keress minket bizalommal!