Életmódváltás- Nagy szavak… sokak álma és vágya, de sajnos többen mesélitek, hogy idővel de „belebuktok” és visszatér a jól megszokott hagyományosabb életvitel.

Van titok? Vagy csak a kitartás és nyitottság a kulcs?

Van pár főbb dolog, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni hozza 
Íme:
 Legyünk mindig tudatosak, gondoljuk át, miért szeretnénk életmódot váltani, mi a célunk vele. Ezt tudatosítsuk, hogy gyengébb pillanatokban motiválni tudjon.
 Reális célokat tűzzünk ki! Ez az a pont, amin sokan „elbuktok”. A napi egy kiló vagy heti 2 kiló fogyás NEM az! Ezek teljesíthetetlen célok, és csak csalódást fognak hozni, ami a kedvet szegi majd az egésztől.
Ne csodadiétákban higyj, hanem a kitartó munkában, így hosszútávú sikereket érhetsz el.
 Tűzzünk ki rövid és hosszabb távú célokat, de figyeljünk, hogy a realitás talaján maradjunk. Így fog sikerélmény érni, ami csak motivációt és erőt ad a további munkához.
 APRÓ LEPÉSENKÉNT intsünk búcsút a a rossz szokásoknak és káros szenvedélyeknek, ételeknek. Többen mesélitek, hogy egyik napról a másikra megvonjátok a cukrot, fehér lisztet, pékárukat, tésztákat stb… Ez TILOS, hiszen a drasztikus változást sem lelkileg sem testileg nem viseli jól senki és hamar jön a sóvárgás, ami szintén a sikertelenséghez vezethet.
Tehát lépésről lépésre, hétről hétre iktassunk ki mindig csak EGY dolgot. Ha már megszoktuk ezt (akár 2-3 hét is kellhet) akkor iktathatjuk ki a következőt.. Így tuti a siker.
 Egy társ, ebben is jó segítség és motiváló erő lehet.
 A hirtelen jött siker, szinten sose megtartható. Legyetek türelemmel.
 Lesznek nehezebb és rosszabb napok, amikor a tudatosságot nagyon elő kell húzni a zsebünkből és a céljainkat nem szabad szem elől vesztenünk.
 Alakítsuk át a napi szokásainkat és adjunk időt arra, hogy nyugodtan étkezzünk.
 Vonjuk be a családot. Ha fokozatosan és lépésről lépésre haladunk, a családot is megpróbálhatjuk bevonni, hiszen ez nem drasztikus váltás, így a gyerekek is könnyebben idomulnak hozzá.
 Ha időtök engedi, vezessetek naplót  rendkívül érdekes tényeket lehet benne majd észre venni.

Csak pár apróság, amiknek a betartásával már közelebb kerülhettek egy fittebb és egészségesebb élethez 
Hajra mindenki! ?