­Szeretnél otthon edzeni, de nem tudod, milyen gyakorlatokat végezz? Nem tudod, hogyan kezdj neki? Elsősorban egy dologra van szükséged, ami egy edzésterv otthon! Megfelelő állapotfelméréssel, és képzett szakemberrel összeállított edzéstervvel, az egészséged megőrzése mellett még élvezni is fogod a mozgást!

Eszközök, amik kelleni fognak:

Különösebben nem szükséges semmilyen eszköz, hiszen rengeteg olyan gyakorlat van, ami saját testsúlyos. Gondoljunk csak a funkcionális edzésre vagy a HIIT edzésekre. Ami nagy előnye az eszköz nélküli edzésnek az az, hogy bárhol elvégezhető és többlet kiadást sem igényel. Lassan itt a nyár és ki lehet menni a szabadba, vagy akár nyaralás közben is fittek tudunk maradni és nem kell mindenféle segédeszközt magunkkal vinni.

Persze, ha szeretnél valamilyen súlyzót, gumiszalagot vagy esetleg más fittnesz felszerelést ma már könnyen és olcsón be lehet szerezni. Ezek segítségével pedig még inkább változatos és hatékony tud lenni egy otthoni edzés.

Mik a hátrányai?

Nagy kitartást igényel, pláne azoktól, akik hajlamosabbak arra, hogy halogassák a dolgokat. Illetve otthon nincs senki, aki motiválni tudna csak mi magunk! A rendszerességet sem egyszerű tartani a heti ritmusunkba, ez is kitartást és fegyelmezettséget igényel.

Nagyon fontos, hogy rutinná váljon és be tudjuk építeni napjainkba az edzést. Ha ez sikerül, egy idő után már természetes lesz az otthoni edzés és ez a mindennapjaink része lesz.

Mivel az edzés otthon történik, nem tud olyan monotonná válni, mint az edzőteremben, ahol mindennap ugyanazok a gépek vannak. Az edzéseket úgy alakítod, ahogy te szeretnéd, így változatossá teheted a mozgást és nem válik unalmassá. A célod eléréséhez te tudod meghatározni a megfelelő gyakorlatokat.

Különböző gyakorlatokat, ha helyesen csinálod, akkor olyan hatásos edzést végezhetsz, mint az edzőteremben. Akár fogyni szeretnél akár csak állóképességet javítani a megfelelő edzésterv otthon –ra elengedhetetlen.

Rengeteg blogbejegyzésünk szól arról milyen gyakorlatokat érdemes otthon végezni, ha szeretnél erről többet olvasni, keresgélj ide kattintva.

Kezd az edzést már ma! 🙂