A lányoknak, asszonyoknak speciális céljaik lehetnek, pl. egyes testrészeik edzése, formálása. Kimondottan külön edzésterv nőknek nem szükséges. Ritka, hogy egy nő elfogadja azt, hogy izmot építeni nem a százezerszeri ismétléssel, hanem a fokozatosan növelt terheléssel lehet. A gyakorlatok során a női izomzatnak ugyanúgy meg kell erősödnie, mint a férfi izomzatnak. Ez fontos szempont az edzésterv nőknek szóló gyakorlatok összeállításában. Természetesen azokon a határokon belül, amiket a nemek közti különbségek meghatároznak.

Milyen gyakorlatokat érdemes csinálni?

Egyes gyakorlatok a nők körében különösen közkedveltek, még akkor is, ha hatásuk a testalkat átalakításában nem bizonyított, nem kimutatható. Az edzésterv nőknek gyakorlatsoroknál például  a mell edzésével a női mellek, nem lesznek feszesebbek, és a tartásuk sem javul, mert nincs izom bennük. A jó, helyes testtartás viszont súlyzós edzéssel javítható. A hát és a törzset merevítő izmok megerősíthetők, így a testtartás javulásával előnyösen megváltozik az egész test, így a mellek „tartása” is.

Mennyi idő kell a látható változáshoz?

Ahhoz, hogy az edzésterv nőknek sikeres legyen nagyon sok kitartás kell, a rendszeresség elengedhetetlen. Kimutatott tény, hogy mindennapjaink része kell legyen a mozgás, a kialakított szokásokhoz 3 hét már elegendő. 3 hét alatt megszokjuk az új életmódot, és szemmel látható, gyors átalakulásán megy keresztül testünk. Az emberi szervezet, ha használ egy izmot, márpedig edzések során ezt teszi, növelni fogja annak méretét, erejét, Nem létezik olyan gyakorlat, amit, ha kitartóan végzünk, akkor nem növeli az izom méretét. A semmittevés viszont biztos, hogy csökkenti.

Már az első 3 hétben, heti 3-4 alkalommal végzett mozgás látható eredménnyel jár. Ezután már megszokod, megszereted és természetessé válnak a gyakorlatok. Az edzésterv nőknek különböző testrészekre alakítható feladatokra épülhet. Pl. a farizom edzés feszesebbé tehető, ahogy a comb, vagy a has esetén is.

Van olyan mozgásforma, amelynél a szervezet légzési és keringési rendszerét fejlesztjük. Ilyen edzés a futás, gyorsgyaloglás, biciklizés, vagy éppen az úszás. Az edzésterv nőknek a hasonló mozgások alapján jól bevált módszer lehet, testsúlycsökkentésre, alakformálásra is, emellett erősíti az immunrendszert. Kifejezetten jó hatással van a szív izmaira, ezáltal a vérkeringésre.

Kezdj neki az edzéseknek már ma!

Kattints ide és csináld végig a fenékedzésünket, hogy bomba alakod legyen.