Edzés otthon? Többen furcsálják, hogyan lehet azon a helyen edzeni, ahol nap, mint nap pihenünk. Abban egyetértünk, hogy a mozgás fontos része az életünknek, de vajon el tudjuk ugyanazt a hatást érni otthon edzéssel, mint a konditermi edzésekkel?

Saját testsúlyos edzés otthon:

Edzőterembe a legtöbben azért járunk, hogy használjuk a kondigépeket. Amit valljunk be, nagyon kevés ember engedhet meg magának a saját otthonába. Viszont rengeteg más edzésforma is létezik. Manapság egyre népszerűbb a funkcionális edzés, amivel a saját testsúlyunkat használjuk. Ezáltal könnyebben el tudjuk kerülni a sérüléseket is, mivel kevésbé áll fent a veszélye annak, hogy meghúzzuk egyik izmunkat egy nehéz súlyemelése közben.

Funkcionális edzésről bővebben olvashatsz egy korábbi cikkünkben:

Funkcionális edzés: az ideális otthoni edzés!

Sok embertől hallom, hogy nem szeret edzőterembe járni, mert sokan vannak, és a gépekre is várni kell. Ez valószínű nem fog a saját otthonunkban megtörténni. Viszont annak, aki szeretné komolyan végezni az edzéseket otthon, annak nagy eltökéltségre van szüksége.

Napi rutin kialakítása:

Talán abból a szempontból érdemes konditerembe járni, mert ad egy ritmust. Hiszen ha már megvettünk egy bértelet, azt igyekszünk lejárni, hogy ne legyen kidobott pénz. Az otthon végzett edzést könnyebb hanyagolni, halogatni. Erre van egy tökéletes megoldás! Az online személyi edző, akivel megtudjuk beszélni az alkalmakat és nem engedi, hogy apró-cseprő dolgok miatt mondjuk le az időpontot.

Egy edző nem csak azért jó, hogy minden héten 2x-3x elkezdjünk mozogni, de ezt hasznosan és megfelelően tudjuk végezni. Személyre szabottan állít nekünk össze egy edzésprogramot, amit folyamatosan változtat, ahogy nekünk igényünk van rá. Továbbá figyelembe veszi azt is, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre.

Igazából mindegy milyen edzést végzünk vagy, hogy hol végezzük a lényeg, hogy a mozgás váljon a napi/ heti rutinunk részévé. 🙂

Esetleg ha te is kedvet kaptál, hogy kipróbáld az otthoni edzést és szeretnéd, hogy ebben egy képzett szakember segítsen neked, vedd fel velünk a kapcsolatot.