5. Túl sokat stresszelsz:

A stressz lehet az egyike azoknak az okok -nak amiért nem megy a fogyás. A felgyorsult világban a szoros határidők, a számlák, gyerekek, de legyen bármi a stressz forrása, könnyen hízáshoz vezet, főleg a test középső táján. A stressz negatív hatásai a test működésére többek között a depresszió, hangulatingadozás, gyengébb immunrendszer, emésztési zavarok (pl. lassú emésztés) emelkedő vérnyomás és/vagy pulzus, csökkenő libidó, fokozott zsírraktározás. Ez utóbbi azért is, mert stressz hatására zsíros, kalóriadús ételekre vágyunk, de a kortizol, a stresszhormon miatt is, amelynek magas szintje összefüggésbe hozható a zsigeri zsírok raktározásával.

6. Keveset sportolsz:

Ha azt hiszed, hogy az a legjobb a hasi zsír ellen, ha végtelenségig nyomod a felüléseket, akkor tévedsz! Ha az utolsó centik zavarnak a hasadon, ez a gyakorlat nem hoz megfelelő eredményt. Ahhoz, hogy elűzd a makacs hasi zsírt, ideje, hogy felpörgesd és változatosabbá tedd az edzéseidet! A magas intenzitású edzések egyértelműen hatásosabbak, rövid idő alatt sokkal több kalóriát égetnek el. Az alhasi zsír végső eltüntetése azonban megfelelő diétával nélkül szinte lehetetlen.

7. Túl sokat vagy éppen keveset eszel:

Nem csak azon bukhat el a fogyásunk, ha túlzott a kalóriafogyasztásunk, hanem a túl kevés kalóriabevitel is problémát okozhat a fogyásban.  Amikor koplalásba kezdünk, idővel elérjük, hogy a szervezet az izmot kezdje el lebontani és az anyagcserénk teljesen lelassuljon.
A tökéletes beviteli szint megtalálásában játszik szerepet a személyre szabott étrend, ahol a neked megfelelő kalória és makrótápanyag szintet számoljuk ki!

8. Rossz zsírokat viszel be a szervezetedbe:

Ahogy a kalóriákra, a bevitt zsírokra sem egyformán reagál a szervezet. Kutatások kimutatták, hogy a telített zsírok (amik húsokban és állati tejtermékekben találhatók) fogyasztása összefügg a zsigeri zsírok lerakódásával. Ezzel szemben a telítetlen zsírok (pl. a dió, a napraforgómag és lenmag) gyulladáscsökkentőek, így ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk őket, akkor jótékony hatással vannak az egészségre. Fontos szem előtt tartanunk, hogy egészségünk és fogyásunk érdekében is lényeges, hogy milyen típusú zsírokat fogyasztunk.

Ha nem megy a fogyás cikkünk felkeltette az érdeklődésed, és  kíváncsi vagy, mik lehetnek az okok amiért nem megy a fogyás kattints ide a folytatásért.