Mit csináljak ha a nem megy a fogyás? Vagy elkezdett a súlyod stagnálni?
Sokszor eshettek hibákba, amik miatt sajnos a súlyvesztés leáll, de ha tudatosak vagytok és figyeltek az alábbi tényezőkre is, nagyobb valószínűséggel pörögnek majd le a kilók rólatok. 🙂

1. Nem megfelelő a folyadék beviteled:

Sokszor mesélitek, hogy a napi 1 liter folyadék is nehezen kerül be a szervezetetekbe. Viszont napi 2-4 liter folyadék elfogyasztása lenne a javasolt.
A folyadékigény átlag felnőttek esetében 2 liter/nap. Ez a fizikai aktivitás, sport hatására tovább nő. Ha heti kétszer, háromszor sportoltok, akkor a napi folyadék bevitel megközelítőleg 3 liter kéne, hogy legyen.
Miért is fontos, hogy ennyit igyunk? Ha 3 liter/nap alatti a folyadékbeviteled, a szervezeted azzal lesz lekötve, hogy egyik helyről a másikra szállítsa a vizet és nem fog olyan „plusz tevékenységekkel” törődni, mint az izomépítés vagy fogyás / testzsírt csökkentése.

2. Lelkileg nem vagy rendben:

Nem elég a testedet felkészíteni a diétára, fejben is ott kell lenni ahhoz, hogy változást érj el. Tudatosan meg kell tervezni a hetedet, és a lehető legjobban összekészíteni az étrendet, a napi tevékenységek függvényében, az edzéseket is beiktatni. Sokszor amikor nem vagyunk jó lelkiállapotban, akkor ezek a dolgok elmaradnak, és inkább otthon csücsülünk a Tv előtt, ahelyett, hogy egy edzőteremben izzadnánk ki a problémákat. Ilyenkor szokott megfelelő motiváció lenni egy edzővel való leegyeztetett edzés. Ezzel haladunk a célunk felé, és jobb lesz a közérzetünk is.

3. Túl sok feldolgozott élelmiszert eszel:

A fehér kenyérben és péksüteményekben található finomított liszt, a cukros üdítők, a nassolni valók és az édességek egészségkárosítók. Hiszen amellett, hogy hizlalnak, magas vérnyomást, valamint más szív- és érrendszeri, esetleg emésztési problémához is vezethetnek. Ezzel szemben a természetes táplálékok, mint a gyümölcsök, a zöldségek és a teljes kiőrlésű gabonák tele vannak antioxidánssal, amik hozzájárulnak az egészségünkhöz és a fogyáshoz is. A legtöbb étkezéshez ajánlott zöldséget fogyasztani.

4. Nem elegendő az alvásidőd: 

A szervezetednek átlagosan 7-9 óra alvásra van szüksége. Ez azonban függ a napi aktivitástól is, vagy például ha diétázol,  ezalatt még több alvás időre van szükséged, hiszen a szervezetednek még alacsonyabb az energia szintje.
A kevés és rendszertelen alvás hosszútávon hagyján, hogy fáradékonyságot okoz, de sok betegség okozója, és a kialvatlanság ráadásul hízáshoz is vezethet. Ilyen esetben a szervezetnek nincs elegendő ideje regenerálódni, így könnyen kimerül, ezáltal az edzések sem lesznek olyan hatékonyak és a diétában is könnyebben elgyengülhetünk, hiszen a szervezetünk jobban fogja kívánni a szénhidrátban dús, cukros ételeket, hogy mihamarabb energiához jusson.

Ha nem megy a fogyás cikkünk felkeltette az érdeklődésed, kattints ide a folytatásért.