Természetesen vannak pro és kontra érvek a reggeli edzés mellett ?
Azonban egyre több reggelem indul korán a teremben, így érdekesnek találtam kicsit írni róla ?hátha kedvet kaptok reggelente megindulni ?

1. Egy kutatás szerint azok, akik reggel edzenek, sokkal jobban teljesítenek a napi rutinfeladataik során.

2. A nap munkaidő utáni része megmarad a családnak, barátoknak, vagy éppen a pihenésnek. Sőt este könnyebben alszol el, mert nem vagy felpörögve az edzéstől.

3. A reggeli alacsony vércukorszint, a kiürült glikogénraktárak segítik, hogy a szervezeted a zsírraktárakból nyerje az energiát a reggeli edzéshez. A zsírégetés egyik ellensége a magas inzulin szint. A szervezeted az inzulint az étkezés hatására kezdi termelni, tehát reggeli előtt nagyon is előnyben vagy.

4. Ha reggel magától kipattan a szemed, és általában fitten, gyorsan ébredsz, akkor nem lesz furcsa a reggeli edzés gondolata sem. A lassan ébredőknek is érdemes kipróbálni. A reggeli edzés nagyobb löket a szervezetnek, mint egy jó bögre kávé. Az agyadnak frissességre van szüksége, nem koffeinre.

5. A reggeli edzés előnye, hogy minél hamarabb letudhatod az edzést és egész napra feldob, feltölt energiával, hiszen az endorfin szintet is emeli és tudni fogod, hogy aznap már megcsináltad! Tettél egészséged, fittséged érdekében.

6. Egy elhúzódó megbeszélés, vagy váratlan feladatok miatt nem kell kihagynod az edzést.

7. A reggeli edzés szabályozza az étvágyat is, és felpörgeti egész napra az anyagcseréd.

8. Más is felkelt korán, Te is felkeltél korán, azért, hogy tépjétek a vasakat a teremben és szóljon a rock ’n’ roll +1 pont a feelingnek.

9. Reggel még frissebb a szervezet, hiszen nem fárasztotta le az egész napos munka. Ez a teljesítményeden javulásában is tapasztalható lesz.

10. Kiváló alkalom saját magad motiválására. Egyfajta lelki tartást ad számodra, hogy tudod, ma is megcsináltad, és képes voltál felkelni reggel a nyöszörgés helyett, hogy építsd a testedet.

A lényeg azonban továbbra is az, hogy eddzetek! Legyen az a nap bármely szakában, és ha szeretnétek saját edzés tervet vegyétek fel velünk a kapcsolatot. ?

Forras: thorujbuda.hu